logo

Oversigt over tekst guides

Gendannelse af hjemmeside med Akeeba Backup

Endelig nåede jeg til del tre af min lille Akeeba Backup guide. I denne del af guiden vil jeg vise lidt om, hvordan man kan bruge Akeeba Backup til at gendanne en hjemmeside. Dette kan være en utrolig brugbar ting at kunne, f.eks. kunne man komme til at pille lidt for meget i den forkerte kode, hjemmesiden kunne bliver hacket eller måske vil man bare flytte siden fra et webhotel til et andet. Her er Akeeba Backup guld værd.

Læs mere...

Backup med Akeeba Backup

akeebabackupI en tidligere guide viste jeg, hvordand man installerede Akeeba Backup på sin Joomla side. I denne guide, vil jeg gå videre til næste skridt og gennemgå, hvordan man tager en backup og henter backup filen ned på sin PC.

Læs mere...

Installation af Akeeba Backup

Når man arbejder med hjemmesider, kan der hurtigt gå noget galt og nogle gange i så stor grad at det er svært at redde éns hjemmeside. Derfor at det super vigtigt at have en backup af sin hjemmeside. Dette kan gøres på mange måder, men den absolute nemmeste løsning, er at bruge Akeeba Backup som er udviklet af den græske joomla haj Nicholas K. Dionysopoulos.

Læs mere...

Installation af JCE editor

En af de måske vigtigste ting en Joomla!, er din editor eller med andre ord, dit tekstbehandlingsværktøj. Som standard er der en WYSIWYG editor i Joomla!, men selv i dens udvidede version har den stadig en del mangler. Derfor elsker jeg personligt at arbejde i JCE WYSIWYG editoren. Den er gratis og findes både til version 1.5, 2.5 og 3.0. 

Jeg vil her vise hvordan man installerer og aktiverer JCE på sin Joomla! side.

Læs mere...

Oversættelse af Joomla administrationen - 1.5

Joomla bliver som standard installeret med engelsk administration og forside (frontend). Det kan for nogle være et irritations moment og derfor kan man også oversætte Joomla til dansk.

Jeg vil dog anbefale at man kører med Joomla på engelsk, hvis man ellers synes at man kan håndtere det. Grunden til at jeg anbefaler dette, er at mange af de guides og anden form for hjælp man finder på nettet, f.eks. på diverse forummer, vil være på engelsk. Ved at køre med Joomla på engelsk, behøver man derfor ikke sidde og oversætte det personer på forummet siger til dansk. Det kan nemlig godt give nogle problem af og til.

Læs mere...