logo

Gode udvidelser

I mit daglige arbejde med Joomla! er der et par udvidelser eller extentions som jeg bestemt ikke vil undvære. Jeg har derfor bestemt mig for at dele disse med jer, i det håb at de kan lette jeres arbejdsgang, lige så meget som de har lettet min. Det bedste af det hele; de er alle sammen fuldstændig gratis at bruge!


JCE - Joomla! Content EditorJoomla Content Editor også bedre kendt som JCE er en af mine all time favorites når det komme til Joomla! udvidelser. Denne editor giver dig langt flere muligheder end TinyMCE som er standard editoren i Joomla!.

Det udvidede billede værktøj er blandt andet værd at nævne, det lader dig uploade dine billeder mens du sidder og arbejder i artiklen, hvilket kan spare dig arbejdet med at hoppe rundt i forskellige vinduer og faneblade.

Derud over har du muligheden for nemt at sætte f.eks. readmore links ind i dine artikler, blot et enkelt klik og vupti. Selv hvis man er mere til almidenlig kodning end wysiwyg når det kommer til tabeller og lignende, så tilbyder JCE bestemt også noget. I html editoren i JCE vil du se de velkendte farvelægninger af elementer, attributer og så videre, hvilket jeg personligt synes er super rart at arbejde med.


eXtplorer - Joomla! filhåndterings udvidelseEn anden af mine personlige favoritter er filhåndterings komponenten eXtplorer. Denne smarte udvidelse giver dig mulighed for at tilgå alle filerne på dit webhotel, direkte i din browser uden at du behøver at starte din FTP-klient op.

Det virker i første omgang måske som en mindre bonus men man bliver superhurtigt glad for muligheden for at uploade, omdøbe, flytte og slette filer i et ekstra faneblad i sin browser. Der ud over har eXtplorer'en faktisk også en indbygget kode editor der f.eks. giver dig super hurtig adgang til alle sidens css og php filer. Kode editoren har også den fordel at den har nummererede linier, aldrig mere skal du sidde og tælle til 452 mens du trykker på pil ned på tastaturet.


Akeeba Backup - Joomla! backup værktøjDen sidste udvidelse jeg vil omtale er Akeeba Backup. Denne udvidelse giver dig mulighed for hurtigt og nemt at lave din helt egen backup af din hjemmeside. Du skal altså ikke længere bøvle med dit webhotel og få dem til at restore din side hvis uheldet er ude.

Så snart du har installeret Akeeba backup, kan du klikke ind i komponenten og sætte din første backup igang. Hele processen varer normalt ikke mere end 10 minutter (kommer dog an på størrelsen af din hjemmeside). Men Akeeba kan mere end bare backe din side op, når du engang skal til at flytte webhotel, så er Akeeba uundværlig.

Vi kender nok alle den kedelige metode med at download alle filerne fra ens gamle side for så at kopiere dem over på det nye webhotel, derefter kopiere og flytte databasen og så videre, og så videre. Ved at bruge Akeeba og Kickstart scriptet kan du nu på ingen tid flytte din hjemmeside til dit nye webhotel uden bøvl.